Windvest, het meest onderschatte kleding stuk uit je kast.

Het windvest is wellicht het meest onderschatte kledingstuk uit de wielrenners garderobe. Toch is hij onmisbaar, en zou iedere fietser er eentje moeten hebben. Het windtex vest van Parentini is een geweldig vest, omdat je eigenlijk nooit door hebt dat je hem aan hebt.  

Voorjaar en vroege zomer kunnen onvoorspelbaar zijn in Nederland. In de ochtend is het koud, maar dan komt de zon door en loopt de temperatuur snel op. Je wordt verrast door een bui die de app niet zag aankomen en langs het open water staat ineens een harde koude noorderwind. 

Voor regenkleding is het te warm, maar je kunt ook niet het risico lopen met alleen een jersey en een paar armstukken op pad te gaan. Een windjack in de achterzak kan een oplossing zijn, maar niemand fietst graag langere periodes in zo'n plastic jas. Voor deze periode heeft Parentini het perfecte kledingstuk. De P.race windtex gilet. Gemaakt van dezelfde stof als de Parentini Mossa. Waterdicht, winddicht en zeer goed regulerend. Maar dat heb je vast vaker gelezen over fietskleding.

Het lastige van de P.race, is dat je niet kunt uitleggen waarom hij zo goed is. Over kleding denk je eigenlijk niet na, totdat je je eraan irriteert. Het is ook niet echt een sexy kledingstuk. Je kunt de kwaliteit niet fotograferen, of er over schrijven zonder dat het een marketingpraatje lijkt. De grootste kwaliteit van de P.race gilet is meer het ontbreken van gevoel op het moment dat je hem aanhebt. Als de zon gaat schijnen, warm je niet op. Als de wind opkomt, koel je niet af. Als het regent heb je er veel minder last van. Je oververhit er niet in, het vest houd je in heel veel omstandigheden comfortabel.. Je trekt hem aan de voet van de berg aan, en fietst naar boven zonder dat je op dat punt komt dat je er iets overheen aan wilt trekken, of hem juist wilt uittrekken.Natuurlijk moet je er niet mee door een zware regenbui fietsen, dan had je toch dat regenjasje mee moeten nemen. 

Het beste wat je er dus over kunt zeggen is dat, zodra je hem aantrekt, hij je nooit irriteert. Maar als je daar over nadenkt, is dat eigenlijk best bijzonder. Zeker in deze periode irriteren we ons vaak aan onze kleding. Te koud, te warm, niet ademend genoeg, houd de wind niet tegen, maar de P.race voel je eigenlijk.... niet. De P.race houdt je lichaam comfortabel, ongeacht de grillen van de herfst. 

De P.race Windtex Gilet, irriteert nooit.