Review: INGA Intenso K-Dry

De Parentini Intenso is al jaren de best verkopende broek van Parentini. De INGA Intenso K-Dry is de laatste doorontwikkeling van een beproefd concept.

Wat is de INGA Intenso K-Dry?
De Intenso is de meest comfortabele winterbroek van Parentini. De stof is bijzonder elastisch, waardoor hij perfect op het lichaam aansluit. Aan de binnenkant is de stof opgeruwd en voelt hierdoor heel erg zacht en warm aan, Dat maakt de broek uitermate geschikt voor de koudere winterse dagen.   

Als je hem aan hebt zul je dan ook bijna niet kunnen geloven dat deze broek wind- en waterdicht is, maar door gebruik te maken van K-Dry is hij dat wel.

Dit maakt dat deze broek al jaren onze best verkopende broek is.

Wat is er nieuw?
De belangrijkste vernieuwing heeft niks met pasvorm, ontwerp of techniek te maken. Hoewel de verschillen met de broek van vorig jaar voor de berijder wellicht minimaal zijn, laat Parentini met deze broek hun toekomstvisie op fietskleding zien. De Nieuwe Intenso is namelijk volledig geproduceerd uit gerecyclede materialen. Hiermee zetten ze een belangrijke stap in hun eigen duurzame ambities.

Daarnaast is de elasticiteit van de broek verbeterd. Dit is het beste te merken bij de bretels. De brede bretels zijn nu een stuk elastischer, wat het comfort ten goede komt.  

 Dankzij de toegenomen elasticiteit hebben we ook de ritsen aan de uiteinde van de pijpen kunnen laten vervallen. De elasticiteit zorgt er voor dat je de broek met het grootste gemak over je overschoenen - of winterschoenen - heen kunt trekken, om te voorkomen dat ze inregenen. 

Een van de belangrijkste onderdelen van de broek is de zeem. en hoewel Platino zeem in de nieuwe Intenso natuurlijk ook van 100% gerecyclede materialen is gemaakt, is dit niet ten koste gegaan van het comfort. De Platino zeem is opgebouwd om rijders met verschillende afmetingen en gewicht hetzelfde comfort te geven. Zo is het schuim dat de schokken absorbeert in de kleinere maten 8mm dik, terwijl het in de grootste maten wel 11 mm dik is. 

 

 Tot slot. De belangrijkste eigenschappen van de Intenso zijn niet nieuw. De broek is altijd al winddicht, waterdicht en bijzonder comfortabel geweest. In die zin zou je kunnen zeggen dat de nieuwe broek 'slechts' een kleine update is. Maar om je bestverkopende broek in een klap volledig van gerecyclede materialen  te maken, zonder dat dit impact heeft op de het comfort of kwaliteit is toch een huzarenstukje van Parentini. Hiermee voelt de ideale winterbroek toch weer een stuk beter.