Review Parentini Intenso

Aangemaakt: 26-05-2019 22:00:22
Categorie Algemeen

Review Parentini Intenso

De afgelopen zomer heb ik veel tijd doorgebracht in de Parentini Intenso bibshort. Parentini heeft heel wat vernieuwing doorgevoerd, en hiermee is de Intenso een totaal andere broek geworden dan mijn geliefde Shark.2. De belangrijkste verandering is dat Parentini overgestapt is op een nieuwe zeem, en aangezien ik altijd erg fan ben geweest van de vorige zeem, heb ik flink de tijd genomen en heel wat (hoogte) meters in de nieuwe bibshort doorgebracht voordat ik deze review heb geschreven. 

Vorige keer bespraken we de goedkoopste broek uit de collectie. Vandaag is dus de de Intenso aan de beurt. Met EUR 99,95 zit deze broek tussen de Forte en de Vero in. Het verschil tussen de Forte en de Intenso, is echter niet alleen financieel. Ik zou zelfs willen zeggen dat hij voor een ander type rijder is. In dit blog vertellen we je er alles over. 

Design
Aan het uiterlijk van de broek valt de grote Italiaanse vlag op de rechter broekspijp direct op. Italianen zijn in die zin trots op hun afkomst. Zelf vind ik het wel mooi gedaan, maar sommige zullen de vlag wat groot vinden. Heel subtiel is het “two tone” zwart. Het midden van de broek is volledig zwart, de pijpen iets grijzer. Dit geeft een mooi effect aan de broek. Aan de achterkant zit een reflecterende strip. Het witte rugpand is van een sneldrogende zeer rekbare stof gemaakt.

Pasvorm
De Intenso heeft een race pasfit. Hierdoor zitten de banden strak om je schouder, waardoor je lichaam automatisch in de gebogen fietshouding geholpen wordt. Dit voelt in eerste instantie wat onwennig, als je hem staand in de woonkamer past, maar eenmaal op de fiets valt alles – letterlijk – op zijn plaats.

In deze broek maakt Parentini gebruik van een nieuwe techniek, heatsealing. Hierdoor is de band zachter en rekbaarder geworden. Hierdoor zit de broek echt als een tweede huid om je lichaam. 
Ondanks dat het een Italiaans merk is, valt deze broek normaal. We raden je dan ook aan om deze broek in je normale confectiemaat te bestellen. Zelf ben ik met 1,92 een lange, en met zo’n 88 kilo helaas ook een vrij zware fietser, maar maat L zit me als gegoten.

Materiaal
De stof is gemaakt van 80% nylon en 20% Elastaan. Door deze samenstelling is de broek ontzettend rekbaar, en  sneldrogend. Zweet word snel afgevoerd, en het is antibacterieel waardoor je geen last hebt van nare luchtjes. De stof beschermt tegen schadelijke UV stralen, wat met de huidige Hollandse zomers geen overbodige luxe is. 

Gripper
Onder aan de pijpen zitten 7 grippers van 7 centimeter. Hierdoor is het uitgesloten dat de broek tijdens het fietsen omhoog kruipt. De gripper is net zo elastisch als de rest van de broek, waardoor deze nooit kan knellen. Dit komt omdat ze ook hier een nieuwe techniek genaamd heatsealing hebben gebruikt. Dankzij deze techniek zijn ook de randen en stiksels heel rekbaar en zacht. Soms zijn de simpele oplossingen het beste.

Zeem
De zeem is waarschijnlijk het allerbelangrijkste onderdeel van de broek. Parentini maakt drie verschillende zemen. De Oro, de PLatino en de Diamante. In de vorige review van de Forte kon je al lezen dat het verschil tussen de Oro en de Platino wat mij betreft minimaal is.  Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien, bestaat de Platino uit drie lagen. Zelf hou ik van een redelijk dunne zeem vanwege het contact met het zadel. De platino is voor mij precies goed. Dik genoeg voor vele kilometers comfort, maar stevig genoeg om goed contact te houden. 

Aan de manier waarop de zeem is genaaid, kun je goed zien dat dit handgemaakte kwaliteit is. Zodra je hem uit de verpakking haalt, is de stof gerimpeld. Wanneer je hem aantrekt, en op het zadel gaat zitten strekt de stof uit, waardoor hij perfect valt. Dit soort kleine details, krijg je machinaal niet voor elkaar. 

Ervaring
Specs zijn leuk voor marketeers, maar zeggen niets over het gevoel na een lange rit. Ik geef eerlijk toe dat ik even moest wennen aan de nieuwe broek. De vorige modellen als de Shark.2 of de Tiger.2 waren zo goed, dat ik eigenlijk geen behoefte had aan een nieuwe broek. De zeem van de intenso is iets dikker. Voor de een is dat een zege, ik zelf hou wel van het directe contact met het zadel en zou er dan ook geen enkele moeite mee hebben om door te blijven rijden in de Shark.2. Maar broeken slijten, en vernieuwing hou je niet tegen. Met de Intenso heeft Parentini een paar duidelijke verbeteringen aangebracht. De Grippers zitten wat comfortabeler, de bib is duidelijk soepeler zonder dat dit ten koste gaat van de racefit waar Parentini zo bekend om staat. Ook de zeem is iets comfortabeler in die zin dat hij iets meer vering geeft. Comfort of contact het is een persoonlijke keuze, maar bij Parentini geen verschil van dag of nacht. Na vele uren met de Intenso, waaronder de beklimming van de Mont Ventoux en de dolomieten marathon, heb ik precies dat ervaren wat ik bij een broek hoop te ervaren... Niets. Geen pijntjes of schuurplekken of steeds iets moeten verzitten om de ideale "spot" te vinden. De broek zit als een tweede huid om je lichaam, en je hebt pas door dat je hem draagt, zodra je van de fiets afstapt.

Conclusie
Parentini heeft met de Intenso een geweldige broek afgeleverd. Wat mij betreft heeft deze de beste prijs kwaliteit verhouding van de nieuwe collectie. Sterker nog, dit is mijn favoriete broek uit de nieuwe collectie. De broek heeft een heerlijke racefit, en een zeem die ik nog niet ben tegengekomen in broeken in dezelfde prijsklasse. Maar mensen die een wat meer contact met het zadel zoeken, raad ik wel de Shark.2 aan, zolang de voorraad strekt.

Aanbevolen producten

Related posts

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog