Parentini, Bike wear since 1976

Beenstukken of winterbroek

Aangemaakt: 14-11-2019 20:23:24
Categorie Algemeen

Beenstukken of winterbroek

Arm- en Beenstukken. Wat ons betreft hoort iedere fietser deze in de kledingkast te hebben liggen. Zeker als je net geïnvesteerd hebt in een goede bibshort van hoge kwaliteit, zit niet iedereen er op te wachten om eenzelfde bedrag aan een winterbroek uit te geven. Een goede winterbroek gaat al snel over de 100 euro en dat is ook zeker de moeite waard als jij het type fietser bent dat de hele winter door weer en wind fietst. Maar er zijn zat fietsers die de fiets in de winter voornamelijk bij mooi weer uit de schuur trekken, en dan ben je voor een paar tientjes eigenlijk al klaar.

Beenstukken zijn dus de goedkoopste oplossing, maar het is ook de meest flexibele. Je moet er niet aan denken dat je in het voorjaar in een lange broek fietst, en de zon breekt door. Te warm gekleed zijn vind ik persoonlijk frustrerender dan te koud. (te koud kun je vaak nog corrigeren door de hartslag op te voeren, alhoewel hier natuurlijk wel grenzen aan zitten) Beenstukken trek je dan uit, rol je op en stop je in je achterzak. 

Wanneer je de beenstukken uit de kast trekt is persoonlijk. Soms zie je mannen (vrijwel altijd mannen) met 4 graden Celsius in een korte broek fietsen. Hoe stoer ook, dit is niet aan te raden. Het verhoogt de kans op blessures en, als je daar niet voor gevoelig bent, het is ook meermaals bewezen dat je prestaties verminderen. Maar de meeste mensen kiezen ergens tussen de 12 en 15 graden voor bedekte benen. Natuurlijk hangt het ook van factoren af als trainingintensiteit. (knallen of rustig touren) en je eigen vetmassa. Maar het is belangrijk dat je je comfortabel blijft voelen op de fiets.

Goede beenstukken zijn:

Warm
Makkelijk aan en uit te trekken
klein op te rollen voor als je ze onderweg uit wilt trekken
voorzien van siliconen grip tegen het opkruipen
waterafstotend
passend bij iedere outfit. (zwart dus)

Parentini levert 2 soorten beenstukken. De Super roubaix zijn warm, sneldrogend en zeer elastisch en met €42,50 de goedkoopste uit de collectie en zitten ontzettend comfortabel. Maar voor €5,00 meer heb je de K-dry Super Roubaix. Exact dezelfde beenstukken, maar dan met een waterafstotende laag... Wij van wc eend vinden dit eerlijk gezegd een no brainer. De K-dry variant is het extra geld meer dan waard.

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog