Trainen op een typische Hollandse zomeravond

Aangemaakt: 29-06-2017 11:31:22
Categorie Algemeen

Trainen op een typische Hollandse zomeravond

Van die zomeravonden waarbij het met bakken uit de hemel komt, maar dat buienradar aangeeft dat het om 19.00 uur droog is, en dat het dat dan niet is.
Gisteren was het zo’n dag. Woensdag avond, club avond. De groepsapp is verdeeld. Een enkeling waagt het erop, de meeste laten de benen maar een dagje rusten. Hoewel niet iedereen dat even hard nodig lijkt te hebben, volgens Strava dan.

Ik zit al lang in mijn badpak zoals mijn vrouw dat na al die jaren nog steeds “liefkozend” noemt. Buienradar is positief, ik ga. Met frisse tegenzin, dat wel. Ik denk dat iedereen dit wel herkent. Je komt uit je werk. Dan moet je je he-le-maal omkleden, misschien zelfs je ketting nog even in de olie zetten en dan is het ook nog klote weer. Te vaak haken mensen op deze eerste tegenzin af, en dat is zonde. Want stiekem weet iedereen dat dit gevoel direct verdwijnt, zodra je op de fiets stapt.

Het zijn van die klote avonden om je op te kleden. In het begin veel te warm voor regenkleding, maar eenmaal natgeregend kan het tegen het einde van de avond nog aardig bibberen zijn. De Mossa van Parentini biedt dan uitkomst. Er zijn meer jersey’s die wind- en waterdicht zijn, maar deze reguleren de temperatuur vaak niet goed genoeg. De Mossa doet dit wel, waardoor ik deze Jersey eigenlijk het hele jaar door gebruik.

Eenmaal op de club gaan alle alarmbellen rinkelen. De opkomst is zo laag dat de A, B en C-groep samengevoegd worden. De A-rijders beloven dat ze rustig aan zullen doen…. Een puur politiek statement, dat niemand serieus neemt. Het wordt nog erger wanneer Kees aangeeft dat ie nog wel een routetje weet. Dat wordt dus zo’n 100 kilometer afzien in het achterwiel van de A-dioten. De twee uur en drieënvijftig minuten die volgen bestaan voor een verassend groot gedeelte uit wegen die “er nu eenmaal om vragen om gas te geven”. Vanwege de mooie bochten of juist omdat hij zo lekker recht is. Dan zit er weer een lekker klimmetje in, of hij is juist heerlijk vlak. Kortom….. 

Ik heb gelukkig goede benen, en zit lekker mee. Ik win zelfs nog een bruggetje! (nadat ik de 50 kilometer ervoor had “gespaard”)   

Voldaan stuur ik de fiets weer het tuinpad op. Ik heb volgens mij nog nooit spijt gehad van het besluit wel te gaan fietsen.   

Als jonge vader, fulltime loonslaaf en startend ondernemer heb ik niet altijd de luxe om mijn trainingsschema aan te passen aan het weer, gelukkig hoeft dat ook niet meer. Regen en wind scheiden de jongens van de mannen. En met de juiste kleding is deze eretitel makkelijk verdient!

De Mossa is verkrijgbaar in prachtig fluoriserend geel, oranje of stemmig zwart.

Lees ook wat anderen van de Mossa vinden Bijvoorbeeld: HIERHIER of HIER

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog