Parentini, Bike wear since 1976

Het Parentini thermoshirt lS

Aangemaakt: 29-10-2019 20:37:53
Categorie Algemeen

Het Parentini thermoshirt lS

Laagjes, laagjes, laagjes. Ieder blog is het er over eens dat onderkleding de belangrijkste voorwaarde zijn om comfortabel de winter door te fietsen. Parentini brengt het Thermoshirt met lange mouwen. De ideale partner voor bij je Mossa of Vita. Deze eerste laag zorgt ervoor dat het zweet snel wordt afgevoerd naar de tweede laag, waardoor je lichaam droog aanvoelt. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste laag in de winter. Wanneer je een onderlaag aantrekt die vocht vasthoud, blijft je lichaam nat waardoor de lage temperaturen van de winter er voor zorgen dat je je bijzonder oncomfortabel voelt. Sla deze laag dus nooit over. Wanneer de temperaturen echt richting het vriespunt gaan kun je tussen deze laag en je jas nog een extra isolerende laag aanbrengen, maar de base layer blijft altijd essentieel.

Het thermoshirt komt in 1 maat. Nu ben ik in mijn leven regelmatig wat cynisch geweest over de term: "one size fits all" simpelweg omdat dat niet altijd van toepassing op mijn lichaam bleek. Maar het team van Brakeaway levert het overtuigende bewijs dat deze basislaag zo elastisch is dat het niet uitmaakt of je pak hem beet 75 kilo weegt of richting de 100 gaat. 

Toegegeven, het shirt sluit hermitisch aan op mijn lichaam. Toch voelt het nooit beklemmend. De enige plek waar ik in het begin nog wel eens last van heb is rond de col, maar zodra ik op mijn fiets stap is dit probleem verdwenen als sneeuw voor de zon.
Mijn compagnon waait wat makkelijker weg bij windkracht 4. Hij is net zo lang als ik, maar bijna 30 kilo lichter. Doordat het shirt enorm elastisch is, sluit - ook bij hem - het shirt naadloos aan op zijn lichaam. 

Eenmaal op de fiets merk je de voordelen van een goed ondershirt al snel. Een goed ondershirt ventileert eerder dan isoleert, en is daarom al vroeg in het seizoen bruikbaar. Je zul niet snel oververhitten door dit ondershirt. (maar wel sneller kou lijden, wanneer je zonder fietst) Daarnaast is het shirt anti bacterieel (ik heb de mijne al meerdere jaren, en in tegenstelling tot veel andere kleding ruik je daar niets van) 

Het loont om te investeren in een goed ondershirt, en het Thermoshirt van Parentini is de ideale partner voor bij je Mossa, Vita, criterium of Intermedia. Hoe goed je jas ook is, wanneer jouw onderlaag vocht vasthoud, zul je altijd kou leiden in de winter. 

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog