Favero BePro vermogensmeter Dubbelzijdig, accuraat en betaalbaar!

Aangemaakt: 11-03-2019 22:11:18
Categorie Algemeen

Favero BePro vermogensmeter Dubbelzijdig, accuraat en betaalbaar!

Steeds meer mensen trainen met behulp van een vermogensmeter. Er is al veel over de voordelen geschreven, maar ondanks dat deze meters al behoorlijk lang op de markt zijn, blijft de prijs genadeloos hoog. Voor een enkelzijdige meter betaal je al snel zo'n 500 euro, en voor een dubbelzijdige meter tel je vaak minimaal 1000 euro neer. Leg dat maar eens uit thuis.

Voor iedereen die wil starten met het trainen op vermogen is er nu goed nieuws. Door een recente prijsdaling van Favero koop je nu namelijk een betrouwbare,  lichte en accurate dubbelzijdige vermogensmeter voor onder de 500 euro. Nog steeds veel geld, maar deze prijs/ kwaliteit verhouding is ongeëvenaard.

De Bepro komt compleet met alle benodigde montagematerialen, schoenplaatjes en natuurlijk de twee pedalen met vermogensmeter. Je hebt dus alles om meteen te kunnen beginnen.

De pedalen hebben de standaard Look Keo plaatjes en wegen zo’n 156 gram per stuk. Dat is maar 20 gram meer dan een standaard look keo pedaal. 

De montage is eenvoudig, maar het luistert wel nauw. Er zit een streepje op het pedaal, die precies in het midden van de crankarm moet staan. Dit is in de nieuwe versie weliswaar niet meer nodig, maar deze is dan ook gelijk weer een paar honderd euro duurder. Zodra de pedalen eenmaal zijn gemonteerd, heb je er geen omkijken meer naar. Ik fiets er inmiddels al een paar jaar mee, heb ze diverse malen overgezet op een andere fiets, en inmiddels kost het me net zoveel tijd als normale pedalen.

Eenmaal gemonteerd, koppel je ze eerst aan jouw fietscomputer. Hiervoor draai je de pedalen een aantal maal rond, zodat je zeker bent dat ze geactiveerd zijn, en daarna zoek je ze simpelweg op je fietscomputer, zoals je al je andere meters ook zoekt. Dit werkt snel en feilloos. Hierna moet je de pedalen kalibreren. Er bestaan twee kalibratietechnieken. De eerste is een zeer eenvoudige statische kalibratie. Hierbij klik je de schoenen uit, zet de cranck armen verticaal vervolgens ga je naar de instellingen op jouw fietscomputer, en druk je op “kalibreer”  enkele seconden later krijg je de bevestiging dat het gelukt is op je scherm. Als het goed is staat de waarde “0” in je scherm. Deze kalibratie moet je altijd doen als je ze opnieuw gemonteerd hebt.

De tweede techniek is de dynamische kalibratie. Hiervoor zoek je een stuk weg waarbij je minimaal tweeën minuten ongestoord door kunt trappen. (of een indoortrainer) Eerst trap je 10 slagen achterwaarts, en daarna 30 seconde in een cadans van 80 rpm. Zorg er dus voor dat je in een versnelling staat, waarbij je moeiteloos 80 rpm kunt draaien. Als alles goed is gegaan krijg je daarna de melding dat de kalibratie geslaagd is. In alle eerlijkheid Dit proces moet ik soms wel een paar keer over doen, maar als het eenmaal gelukt is, heb je er voor lange tijd geen omkijken meer naar. Bij mij zitten ze nu ruim een jaar op mijn fiets, zonder dat ik hem opnieuw heb hoeven te kalibreren. 

En dan het belangrijkste, de betrouwbaarheid van de data. DcRainmaker heeft de pedalen uitgebreid getest, en vergeleken met veel andere – veel duurdere – vermogensmeters. Op zijn site zijn vele relevante meetgegevens te vinden, maar zijn conclusie is eenvoudig. Er zijn geen noemenswaardige afwijkingen  te vinden tussen de BePro’s en haar concurrente. De BePro’s zijn enorm betrouwbaar, op zowel het weergegeven vermogen als de cadans. 

De BePro’s zijn wellicht niet de nieuwste meters op de markt, maar nog altijd onverslagen op de combinatie van prijs, gewicht en betrouwbaarheid.  

Iedereen die deze zomer wil gaan trainen op vermogen, moet deze pedalen zeker op de shortlist zetten.

Aanbevolen producten

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog