De Stasdock

Aangemaakt: 03-12-2018 21:59:26
Categorie Algemeen

De Stasdock

In mijn fietsenschuurtje, van zo’n 5 vierkante meter, staan en hangen zo’n 5 fietsen. Ik heb twee moderne racefietsen, een 30 jaar oude koga Miyata, een gravelbike, en een kinderracefiets (om ze vast aan hun nieuwe hobby te laten wennen). Daarnaast liggen er nog behoorlijk wat onderdelen en gereedschap. Om dat laatste te gebruiken, moet ik dan ook eerst minimaal twee fietsen in de keuken plaatsen. Het is een understatement om te zeggen dat het schuurtje te klein is voor mijn hobby. Desalniettemin ben ik iedere keer weer gelukkig als ik mijn schuurtje in apekooi. 

Onlangs werden we benaderd door Jasper van de firma Stasdock. In zijn studententijd liep hij tegen een soortgelijk probleem aan. Zijn fiets paste niet in zijn studentenappartementje. Je weet wel, die tijd waarin de living, keuken, eetkamer en slaapkamer allemaal dezelfde kamer van 20 m2 was. Hij ging op zoek naar een system waar hij zijn geliefde fiets aan kon hangen, maar stijlvol genoeg om in de woonkamer op te hangen. Omdat hij in de markt niets kon vinden is hij het zelf maar gaan ontwikkelen. Volgens mij is hij hier in geslaagd.

De Stasdock is zo’n uitvinding waarvan ik op voorhand niet wist dat ik hem nodig had. Maar eenmaal gezien, zag ik mezelf al helemaal in de vroege ochtend mijn fiets van de kapstok halen om naar mijn werk te forensen. Geen gekloot meer om 06.30 omdat ik de avond ervoor een andere fiets had zitten poetsen, en niet meer met fiets en al door het hele huis banjeren om hem weg te zetten. En, eerlijk is eerlijk, de Stasdock ziet er prachtig uit. Zodra je de doos open doet spat de kwaliteit er van af. Buiten je fiets heeft hij nog ruimte voor je schoenen, helm, bril en diverse andere kleine accessoires. Al met al een bijzonder stijlvol en eerlijk Nederlands product. Ik kan mij voorstellen dat dit een prachtige oplossing is voor vele appartement bewoners en mede-kleinbehuisden. 

Binnenkort, na een heel gezellig avondje met fantastisch eten en heerlijke wijnen, zal ik het eens voorstellen aan mijn vrouw. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen.

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog