Parentini, Bike wear since 1976

Parentini's multifunctionele Mossa

Aangemaakt: 03-05-2017 09:25:47
Categorie Algemeen

Parentini's multifunctionele Mossa

Ik heb altijd enorm veel last van keuzestress. Zeker in aanloop naar een wat langere tocht, begint dit de avond van te voren al toe te slaan. Afgelopen zondag was het weer eens zo ver. Ik had mij voorgenomen om een ritje langs de oevers van Flevoland te maken. oftewel 180 km tegen de wind in harken. 

De weersvoorspelling zag er gunstig uit. De hele dag stralende zon. De temperatuur was echter nog best een uitdaging. In de ochtend bij vertrek zou de temperatuur zo rond de 8 graden liggen, en halverwege de middag rond de 18. Daarnaast was er een stevige wind voorspeld. Windkracht 4 in de ochtend, 5 in de middag. De windrichting kijk ik al lang niet meer naar, ik heb al te vaak tegen de wind gevloekt dat ik hem nu toch echt mee zou moeten hebben.

De kledingstress nam toe. Een gewone jersey, armstukken en een windjack leek mij een logische keuze, maar ik heb zo'n hekel aan dat jack. sinds ik enkele kilo's ben afgevallen flappert hij als een malle, en daarnaast wordt ik er al snel te warm in. 

De mossa is volledig water- en wind dicht. Dus dit kon nooit een optie zijn voor de middag. Een waterdichte jersey in de volle zon met 18 graden, staat voor mij gelijk aan de sauna. Het is voor niemand aantrekkelijk, en ik heb er al helemaal niks mee. Ik wil best zweten, maar niet in mijn blote reet op een paar hardhouten plankjes. 

enfin, 's ochtends liep ik drie seconde naar buiten om te concluderen dat het echt heel koud was. Onder het motto het zweet of de gladiolen besloot ik toch de Mossa maar aan te doen. Voor de zekerheid stak ik het windjack nog maar bij me. 

In de ochtend was de jersey perfect. Het liet geen wind door, en ik heb het eigenlijk geen seconde koud gehad. De Parentini Mossa leek gemaakt voor dit weer. Dat baarde me enigszins zorgen. Want als het nu goed was, dan zou ik later op de dag op zeker oververhitten.

Maar dat moment kwam niet. 's Middags in de volle zon gaf de Garmin 21,9 graden aan en misschien dat de wind eindelijk eens zijn toegevoegde waarde liet zien, maar ik heb het op geen enkel moment te warm gehad. De massa reguleerde mijn lichaamswarmte op een geweldige manier. Wat mij betreft behoort de Massa tot mijn standaard uitrusting in het voorjaar en najaar van de Hollandse seizoenen. 

De Parentini Mossa is binnenkort verkrijgbaar bij BakeAway!

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog