Parentini, Bike wear since 1976

Toertochten in eigen land. Zeker de moeite waard!

Aangemaakt: 15-01-2019 22:19:50
Categorie Algemeen

Toertochten in eigen land. Zeker de moeite waard!

De afgelopen week ben ik tot twee maal toe behoorlijk nat geregend tijdens een rit. Overmorgen kan er natte sneeuw vallen en een onweersbui langskomen en dit weekend kan het voor het eerst licht gaan vriezen. Hoewel je je tegen regen en kou goed kan kleden, werkt het niet altijd het meest motiverend. Daarom is het hoog tijd om een blik op de wielerkalender te werpen, en te kijken welke tochten ik dit jaar zou willen fietsen. Dit maal niet de verre dromen van the ride, of de Maratona dles Dolomites, maar gewoon binnen de eigen landsgrenzen. Want Nederland kent zo’n 2500 georganiseerde toertochten per jaar, waarvan 100 klassiekers. Uit en thuis in één dag, en een mooie ervaring rijker. 

1)   De ronde van Arnhem
Wordt al jaren traditioneel gefietst door het team van Brakeaway. Dit jaar wordt hij gereden op 14 april. Er is een route van 85, 120 en 150 kilometer. De routes zijn goed uitgepeild, en tot nu toe is hij altijd goed verzorgd. Onderweg kom je een klimtijdrit tegen en diverse verzorgingsposten. Een mooie start van het seizoen.

2)   Volta Limburg Classic
Nog net iets eerder in het seizoen op 7 april. Met afstanden van 60, 90 120 of 150 kilometer langs de mooiste heuvel van zuid Limburg en België. De 150 kilometer heeft 16 beklimmingen, en 3 verzorgingsposten. En Limburg is adembenemend mooi.

3)   De Jan Janssen classic
Deze tocht wordt gereden op 22 juni. Er zijn verschillende afstanden. De kortste is 70 kilometer, de langste 200. Het gebied tussen de utrechtse heuvelrug en de Posbank is schitterend. Zeker de moeite waard

4)   De Amstel gold race
Je moet wel van gezelschap houden, want de toerversie die op 20 en 21 april gereden wordt is druk. Zo druk dat er geloot moet worden om mee te mogen doen. Maar als je ingeloot bent, dan fiets je één van de zwaarste toertochten van Nederland. De tocht voert langs de Keutenberg, Camerig en de Cauberg. De kortste afstand is 60 kilometer, maar de echte die hards gaan natuurlijk vol voor de 240.  

5)   Dam tot dam fietsclassic
Ok, dit is waarschijnlijk niet de mooiste, maar alleen al de kans om met je fiets onder de ijtunnel door te fietsen maakt een hoop goed, zeker aangezien ik er bovenop werk. De tocht start op 22 september. Er zijn afstanden van 40 tot 150 kilometer, die allen starten op de dam. Daarna vertrekt de stoet richting Edam, Monnickendam, Uitdam en Durgerdam. Gewoon leuk om een keer te doen.

Het uitzoeken van de toertochten is een flinke klus, maar wel leuk. Bij het schrijven van dit stukje wordt ik weer helemaal enthousiast over al dat moois dat er nog te fietsen valt dit jaar. Maar om goed beslagen ten ijs ten komen, moet ik morgen natuurlijk wel gewoon mijn training afwerken...

Deel dit bericht

Zoek in onze Blog